Budinca cu spanac si afumatura

Iti trebuie:

  • 400 g ceafa afumata
  • 2 cepe rosii
  • 100 g unt
  • 8 felii de paine mai veche
  • 200 g frunze de spanac
  • 4 oua
  • 200 ml lapte
  • 1 praf nucsoara rasa
  • sare
  • 1 lingura pesmet
  • 1 ou pentru uns.
Pregatesti asa:
  1. Feliile de paine si ceafa afumata le tai cubulete.
  2. Painea o pui intr-un castron mai mare si adaugi nucsoara pentru aroma.
  3. Bati albusurile spuma tare cu mixerul impreuna cu un praf de sare si le pui la rece ca sa nu se lase.
  4. Toci ceapa marunt si o calesti in unt impreuna cu ceafa afumata dupa care o pui peste paine.
  5. Adaugi si spanacul rupt bucati mici.
  6. Galbenusurile impreuna cu un praf de sare le bati cu telul, adaugand apoi laptele treptat.
  7. Torni compozitia in castron si amesteci.
  8. Torni albusurile batute in castron si amesteci incet de jos in sus.
  9. Ungi un vas termorezistent potrivit ca marime cu unt si il tapetezi cu pesmet.
  10. Pui compozitia in vas si il introduci in cuptorul incins pentru 45 de minute la foc potrivit.
  11. Cu 15 minute inainte sa scoti vasul din cuptor, bati un ou si il pui deasupra budincii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Iti plac retetele? Adauga Email-ul tau aici:

Delivered by FeedBurner

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes