Budinca de praz cu mozzarella

Iti trebuie:

  • 4 fire de praz
  • 3 rosii
  • 1 gulie mica
  • 1 legatura de patrunjel
  • 125 g mozzarella
  • sare
  • piper macinat
  • 150 g smantana
  • 150 ml lapte
  • 100 g cascaval tare
  • 30 g unt.
Pregatesti asa: 
  1. Cureti prazul si il tai rondele subtiri.
  2. Oparesti rosiile, le decojesti, le scoti cotorul, iar pulpa o tai feliute.
  3. Decojesti gulia, o speli si o tai in feliute subtiri.
  4. Cureti verdeturi le si le toci marunt, iar mozzarella o scurgi si o tai cubulete.
  5. Feliile de praz, rosiile si gulia le asezi intr-o tava termorezistenta unsa cu unt, sub forma unor solzisori, astfel incat sa se acopere partial.
  6. Presari verdeturi si condimentezi din nou totul cu sare si piper.
  7. Amesteci smantana cu laptele si torni amestecul peste legume.
  8. Deasupra presari cascaval ras, apoi pui mozzarella taiata cubulete, dupa care sfarami untul.
  9. Introduci tava in cuptor si coci budinca la 180 de grade Celsius, circa 40 de minute, pana cand suprafata devine aurie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Iti plac retetele? Adauga Email-ul tau aici:

Delivered by FeedBurner

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes