Iti trebuie:
- 250 ml lapte
- 2 batoane scortisoara
- 1 baton vanilie rupt in bucati
- 5 cuisoare
- 12 galbenusuri de ou
- 300 mg zahar
- 300 ml rom alb
- 300 ml coniac
- 1 lingurita vanilie
- 250 ml smantana usoara
- nucsoara rasa, dupa gust.
- Se combina laptele fierbinte cu scortisoara, batonul de vanilie, cuisoarele, intr-o oala, si se lasa acoperit cel putin 5 minute.
- Intr-un vas mare, se amesteca galbenusurile si zaharul pana la omogenizare.
- Se scot mirodeniile din lapte si se incorporeaza cate putin, in amestecul de oua.
- Se pune totul, din nou, in oala si se lasa la foc mediu, amestecand cu o lingura de lemn, pana ce compozitia capata consistenta smantanii si se lipeste usor de lingura.
- Nu trebuie sa fiarba.
- Se toarna intr-un bol mare si se lasa la racit la temperatura camerei.
- Apoi, se incorporeaza romul, coniacul, smantana, vanilia si nucsoara.
- Se lasa la frigider peste noapte.
- Inainte de servire, se rade deasupra in pahar putina nucsoara.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu