Pentru blat iti trebuie:
- 5 oua
- 4 linguri cu iaurt
- 5 linguri cu ulei de masline
- 1 ardei gras
- 12 linguri cu faina
- sare
- 1 varf de lingurita de bicarbonat
- 200 g pate
- sare
- 200 g branza topita
- 250 g branza de vaci cu smantana
- 100 g masline rondele.
- 150 g salam uscat.
- Freaca galbenusurile cu uleiul.
- Incorporeaza iaurtul, apoi faina amestecata cu bicarbonat si un praf de sare.
- Pune albusurile batute spuma, imparte aluatul in doua.
- Coace o parte in tava de cuptor, pe hartie de copt.
- In cealalta parte, adauga ardei gras taiat fasii, apoi coace-o.
- Taie blaturile in patru bucati.
- Trecem la asamblarea casutei.
- Pe un platou, pune un patrat uns cu branza de vaci cu smantana.
- Din loc in loc, asaza rondele de masline.
- Acopera cu un alt patrat cu ardei uns cu pate si apoi cu un patrat simplu uns cu branza topita.
- Procedeaza la fel pana termini toate ingredientele, dar, incepand cu al cincilea patrat, taie cate 1 cm in parti, modeland casuta mult visata.
- Imbraca toata casa intr-un strat gros de branza topita si formeaza acoperisul din felii de salam.
- Tot din salam poti face gemulete, usa si horn.
de ce ai decupat poza cu casuta?trebuia sa o lasi intreaga sa se vada de unde ai copiato ,sau mai bine te laudai cu o poza facuta chiar de tine.
RăspundețiȘtergerehttp://torturilelissei.blogspot.com/2009/09/aperitiv-casuta.html