- 400 g faina
- 100 g telemea de oaie
- 200 g margarina
- 50 g drojdie
- sare
- 2-3 galbenusuri
- 150-200 g smantana
- 2-3 linguri chimen
- Framanti faina cu 100 g margarina, apoi adaugi 2 galbenusuri, sarea dupa gust, drojdia si treptat smantana.
- Framanti bine, apoi acoperi aluatul cu un prosop sau il dai la rece pentru 2-3 ore.
- Poate sa stea si mai mult.
- Rupi apoi aluatul in bucati de marimea unei lamai si o intinzi pe fiecare intr-o foaie de 0,5 cm grosime.
- Freci margarina ramasa cu telemeaua pana obtii o crema.
- Poti pune si branza de burduf in loc de telemea.
- Ungi fiecare foaie de aluat cu compozitia de branza, rulezi si tai rulourile in bucati.
- Asezi pateurile cu taietura in sus, intr-o tava unsa cu margarina, le ungi cu galbenus, presari chimen sau mac si le coci la foc potrivit.
- Cu 5 minute inainte sa le scoti din tava, razi deasupra telemea sau cascaval.
Bucatarul te invata:
Nu inlocui cu lapte smantana din aluat, deoarece iese prea uscat.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu