Pateuri cu branza si chimen

Iti trebuie:

  • 400 g faina
  • 100 g telemea de oaie
  • 200 g margarina
  • 50 g drojdie
  • sare
  • 2-3 galbenusuri
  • 150-200 g smantana
  • 2-3 linguri chimen
Pregatesti asa:
  1. Framanti faina cu 100 g margarina, apoi adaugi 2 galbenusuri, sarea dupa gust, drojdia si treptat smantana.
  2. Framanti bine, apoi acoperi aluatul cu un prosop sau il dai la rece pentru 2-3 ore.
  3. Poate sa stea si mai mult.
  4. Rupi apoi aluatul in bucati de marimea unei lamai si o intinzi pe fiecare intr-o foaie de 0,5 cm grosime.
  5. Freci margarina ramasa cu telemeaua pana obtii o crema.
  6. Poti pune si branza de burduf in loc de telemea.
  7. Ungi fiecare foaie de aluat cu compozitia de branza, rulezi si tai rulourile in bucati.
  8. Asezi pateurile cu taietura in sus, intr-o tava unsa cu margarina, le ungi cu galbenus, presari chimen sau mac si le coci la foc potrivit.
  9. Cu 5 minute inainte sa le scoti din tava, razi deasupra telemea sau cascaval.

Bucatarul te invata:
      Nu inlocui cu lapte smantana din aluat, deoarece iese prea uscat.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Iti plac retetele? Adauga Email-ul tau aici:

Delivered by FeedBurner

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes