Iti trebuie:
- 120 g fulgi de ovaz
- 8 linguri lapte
- 320 g carne de porc
- 320 g carne de vita
- 1 ou
- 2 cepe
- 2-4 catei de usturoi
- 80 ml ulei
- piper
- chimen macinat
- patrunjel verde
- sare
- concentrat de legume
- pesmet
- Pui fulgii intr-un castron, torni lapte si ii lasi sa stea un pic.
- Toci carnea impreuna cu ceapa, usturoiul, adaugi ou, sare, un praf concentrat de legume, piper, chimen si patrunjel.
- Framanti bine si imparti in cate bucati vrei, in functie de marimea dorita.
- Treci chiftelele prin pesmet si le prajesti pe ambele parti in ulei (nu prea tare), torni apa calda si le pui intr-un vas de yena.
- Dai vasul la cuptor pana cand se fierbe carnea si iese moale.
- Servesti chiftelele cu o salata sau cu gogosari.
- Le poti servi si cu o garnitura de cartofi sau de orez.
- Fulgii de ovaz vor forma o crusta crocanta, iar miezul chiftelelor va ramane moale si pufos.
Pregatire: 60 minute
0 Comments:
Trimiteți un comentariu