Chiftele de carne cu fulgi de ovaz

Iti trebuie:

  • 120 g fulgi de ovaz
  • 8 linguri lapte
  • 320 g carne de porc
  • 320 g carne de vita
  • 1 ou
  • 2 cepe
  • 2-4 catei de usturoi
  • 80 ml ulei
  • piper
  • chimen macinat
  • patrunjel verde
  • sare
  • concentrat de legume
  • pesmet
Pregatesti asa: 
  1. Pui fulgii intr-un castron, torni lapte si ii lasi sa stea un pic.
  2. Toci carnea impreuna cu ceapa, usturoiul, adaugi ou, sare, un praf concentrat de legume, piper, chimen si patrunjel.
  3. Framanti bine si imparti in cate bucati vrei, in functie de marimea dorita.
  4. Treci chiftelele prin pesmet si le prajesti pe ambele parti in ulei (nu prea tare), torni apa calda si le pui intr-un vas de yena.
  5. Dai vasul la cuptor pana cand se fierbe carnea si iese moale.
  6. Servesti chiftelele cu o salata sau cu gogosari.
  7. Le poti servi si cu o garnitura de cartofi sau de orez.
  8. Fulgii de ovaz vor forma o crusta crocanta, iar miezul chiftelelor va ramane moale si pufos.
Portii: 4 portii
Pregatire: 60 minute

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes