skip to main |
skip to sidebar
Barcute din oua umplute cu creier
Iti trebuie:
- 6 oua
- 1 creier de porc
- 1-2 lingurite mustar
- 100 g unt
- busuioc verde (merge si cel uscat la plic)
- sare
- piper
- salata verde si frunze de patrunjel pentru decor.
Pregatesti asa:
- Fierbi ouale timp de 8-10 minute pentru a fi tari.
- Cand s-au racit, le cureti, le tai in 2 si le scoti galbenusurile pe care le pasezi.
- Separat, cureti creierul de pielite si de vinisoarele de sange, apoi il speli foarte bine in mai multe ape reci.
- Pui creierul la fiert in apa cu sare si cu 1 lingura de otet.
- Dupa ce s-a fiert (dureaza cam 15-20 de minute), dai creierul prin masina de tocat sau il pasezi.
- Freci creierul impreuna cu galbenusurile, untul, mustarul, busuiocul, sare si piper dupa gust.
- Obtii o pasta omogena, cu care umpli jumatatile de albusuri fierte si le asezi pe un platou, pe un strat de frunze de salata verde sau decorat dupa cum doresti.
- Ornezi cu frunzulite de patrunjel verde sau muraturi.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu