Clatite cu dovlecel si telemea

Iti trebuie:

  • 500 ml lapte
  • 2 oua
  • 1 dovlecel
  • 1 cana faina
  • sare
  • piper
  • 2 linguri unt
  • 1/2 legatura mica marar
  • 150 g telemea
  • 100 g cascaval
  • ulei pentru prajit
Pregatesti asa:
  1. Speli bine dovlecelul, il cureti de coaja, il dai pe razatoarea mica si il scurgi bine de apa.
  2. Presari sare, il amesteci bine si il lasi putin deoparte.
  3. Spargi ouale, te asiguri ca fiecare in parte este proaspat si le bati cu un praf de sare.
  4. Adaugi faina si putin piper.
  5. Torni cate putin lapte si subtiezi treptat compozitia, pana cand capata consistenta smantanii.
  6. Adaugi mararul fin tocat, untul lasat cateva minute la temperatura camerei si dovlecelul dat pe razatoare si stors bine.
  7. Amesteci bine pana cand obtii o compozitie de consistenta unei smantani.
  8. Incingi tigaia si o ungi cu ajutorul unui servetel inmuiat in ulei.
  9. Torni uniform cate un polonic de compozitie si coci clatitele pe ambele parti.
  10. Dai branza si cascavalul pe razatoarea si umpli clatitele cat sunt inca fierbinti cu amestecul de branza rasa si cascaval.
  11. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes