Iti trebuie:
- 500 ml lapte
- 2 oua
- 1 dovlecel
- 1 cana faina
- sare
- piper
- 2 linguri unt
- 1/2 legatura mica marar
- 150 g telemea
- 100 g cascaval
- ulei pentru prajit
- Speli bine dovlecelul, il cureti de coaja, il dai pe razatoarea mica si il scurgi bine de apa.
- Presari sare, il amesteci bine si il lasi putin deoparte.
- Spargi ouale, te asiguri ca fiecare in parte este proaspat si le bati cu un praf de sare.
- Adaugi faina si putin piper.
- Torni cate putin lapte si subtiezi treptat compozitia, pana cand capata consistenta smantanii.
- Adaugi mararul fin tocat, untul lasat cateva minute la temperatura camerei si dovlecelul dat pe razatoare si stors bine.
- Amesteci bine pana cand obtii o compozitie de consistenta unei smantani.
- Incingi tigaia si o ungi cu ajutorul unui servetel inmuiat in ulei.
- Torni uniform cate un polonic de compozitie si coci clatitele pe ambele parti.
- Dai branza si cascavalul pe razatoarea si umpli clatitele cat sunt inca fierbinti cu amestecul de branza rasa si cascaval.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu