- 3 linguri ulei de masline extravirgin
- 2 linguri otet (cine are otet balsamic, va iesi si mai bun)
- 1/4 lingurita de sare si piper proaspat macinat
- 1 cutie de fasole boabe, alba, scursa de lichid sau 250 g
- 50 de grame de sunca, taiata foarte subtire
- 2 catei de usturoi
- 1/4 lingura de boia iute
- 1/2 cana de vin alb, sec
- 200 g gulie, cu frunzele taiate in bucati de 2-3 centimetri, foarte marunt
- 1/2 bagheta taiata in felii
- Amesteci 2 linguri de ulei, otetul, sare si piper.
- Adaugi apoi boabele de fasole din conserva.
- Iei o tigaie mare si asezi intr-un singur strat feliile de sunca.
- Le lasi sa se caleasca putin pana cand devin aurii, aproximativ 5 minute.
- Nu ai nevoie de ulei pentru ca se va scurge grasimea din felii.
- Cand sunt gata, le lasi putin pe un servetel sa se scurga.
- Adaugi uleiul ramas, usturoiul si boiaua in tigaie, lasi amestecul asa timp de 1 minut, apoi adaugi vinul si gulia.
- Acoperi si amesteci din cand in cand (trebuie sa fie totul moale).
- Adaugi apoi boabele de fasole si condimentezi cu sare si piper, dupa gust.
- Intinzi amestecul pe feliile de paine si le stropesti cu putin ulei.
Pregatire: 50 minute
0 Comments:
Trimiteți un comentariu