- 500 g ficat de pasare
- 250 g orez
- 50 g cascaval
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 2 cesti cu supa facuta din cuburi sau din condiment la plic
- sare
- piper
- unt.
- 300 g faina
- 200 g margarina
- 1 ou
- sare.
- Speli ficatul, il tai bucati il presari cu piper si-l prajesti in unt.
- Dupa ce l-ai prajit il presari cu sare.
- Separat tai ceapa, morcovul il dai pe razatoare si le calesti impreuna cu orezul.
- La urma, dupa ce a inflorit si orezul, stingi cu supa si lasi sa fiarba 20 de minute.
- Potrivesti de sare si piper dupa gust.
- Faci aluatul din faina, margarina, ou si sare, dar ai grija ca trebuie sa fie mai vartos.
- Il intinzi in tava si-l lasi sa treaca peste marginile tavii.
- Deasupra foii pui compozitia de ficat, razi putin cascaval, rulezi aluatul si presari rulada cu cascaval ras.
- O lasi sa se coaca pana ce se rumeneste frumos.
Pregatire: 60 minute
Bucatarul te invata:
- Pentru acest preparat cel mai bun orez este cel cu bobul rotund, care la fiert se leaga.
- Da ficatul prin masina de tocat o data cu ceapa si morcovul.
- Rulada e buna si cu ficat de porc si este si mai ieftina.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu