Rulada cu ficat

Pentru umplutura iti trebuie:

  • 500 g ficat de pasare
  • 250 g orez
  • 50 g cascaval
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 2 cesti cu supa facuta din cuburi sau din condiment la plic
  • sare
  • piper
  • unt.
Pentru aluat iti trebuie: 
  • 300 g faina
  • 200 g margarina
  • 1 ou
  • sare.
Pentru umplutura pregatesti asa:
  1. Speli ficatul, il tai bucati il presari cu piper si-l prajesti in unt.
  2. Dupa ce l-ai prajit il presari cu sare.
  3. Separat tai ceapa, morcovul il dai pe razatoare si le calesti impreuna cu orezul.
  4. La urma, dupa ce a inflorit si orezul, stingi cu supa si lasi sa fiarba 20 de minute.
  5. Potrivesti de sare si piper dupa gust.
Pentru aluat pregatesti asa: 
  1. Faci aluatul din faina, margarina, ou si sare, dar ai grija ca trebuie sa fie mai vartos.
  2. Il intinzi in tava si-l lasi sa treaca peste marginile tavii.
  3. Deasupra foii pui compozitia de ficat, razi putin cascaval, rulezi aluatul si presari rulada cu cascaval ras.
  4. O lasi sa se coaca pana ce se rumeneste frumos.
Portii: 3 4 portii
Pregatire: 60 minute
Bucatarul te invata:
  1. Pentru acest preparat cel mai bun orez este cel cu bobul rotund, care la fiert se leaga.
  2. Da ficatul prin masina de tocat o data cu ceapa si morcovul.
  3. Rulada e buna si cu ficat de porc si este si mai ieftina.

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes