Chiftelute delicioase de cartofi

Iti trebuie:

  • 3 cartofi maricei
  • 1 morcov
  • 1 ceapa uscata
  • 3 catei de usturoi
  • 2 oua
  • 1 legatura de marar proaspat
  • 3 linguri de telemea putin sarata rasa marunt
  • 1 lingura cu cascaval ras marunt
  • 4 linguri cu faina
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit.

Pregatesti asa:
  1. Cartofii si morcovii se curata, se spala si se rad foarte marunt.
  2. Apoi se scurg de suc foarte bine si se pun intr-un castron.
  3. Deasupra se rade usturoiul tot foarte fin si se pune ceapa tocata marunt, mararul ,ouale, telemeaua, cascavalul si faina.
  4. Se presara cu sare si piper.
  5. Aluatul obtinut nu trebuie sa curga, trebuie sa iasa un pic mai vartos.
  6. Daca mai e nevoie se mai pune putina faina.
  7. Se incinge ulei intr-o tigaita si cu lingura se modeleaza chiftelute potrivite ca marime ( direct in tigaie la prajit).
  8. Se rumenesc frumos, fara sa se arda insa, la foc potrivit.
  9. Se servesc si calde si reci.
  10. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes