- 3 cartofi maricei
- 1 morcov
- 1 ceapa uscata
- 3 catei de usturoi
- 2 oua
- 1 legatura de marar proaspat
- 3 linguri de telemea putin sarata rasa marunt
- 1 lingura cu cascaval ras marunt
- 4 linguri cu faina
- sare
- piper
- ulei pentru prajit.
Pregatesti asa:
- Cartofii si morcovii se curata, se spala si se rad foarte marunt.
- Apoi se scurg de suc foarte bine si se pun intr-un castron.
- Deasupra se rade usturoiul tot foarte fin si se pune ceapa tocata marunt, mararul ,ouale, telemeaua, cascavalul si faina.
- Se presara cu sare si piper.
- Aluatul obtinut nu trebuie sa curga, trebuie sa iasa un pic mai vartos.
- Daca mai e nevoie se mai pune putina faina.
- Se incinge ulei intr-o tigaita si cu lingura se modeleaza chiftelute potrivite ca marime ( direct in tigaie la prajit).
- Se rumenesc frumos, fara sa se arda insa, la foc potrivit.
- Se servesc si calde si reci.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu