Pentru clatite iti trebuie:
- 1 cana faina
- 2 cani lapte
- 2 oua mari
- 2 lingurite zahar
- ulei
- sare
Pentru umplutura iti trebuie:
- sare
- piper
- boia
- 1 ceapa rosie
- 400 g branza de vaci
- 200 g telemea
- 100 g branza de capra
Pregatesti asa:
- Din ingredientele mentionate mai sus pregatesti un aluat omogen de clatite, avand grija sa nu se formeze cocoloase.
- In acest aluat adaugi si o lingura de ulei, amesteci energic si lasi aluatul sa se odihneasca circa 30 de minute.
- Pui o tigaie pe foc, ungi cu ulei si, cand e bine infierbantata, torni aluatul cu polonicul, miscand tigaia astfel incat aluatul sa se intinda in mod egal pe toata suprafata acesteia.
- Cand s-a rumenit pe o parte, intoarce cu grija clatita pe partea cealalta.
- Amesteci branza de vaci cu telemeaua sfaramata, ceapa si mararul tocate marunt.
- Sareaza daca mai este necesar si pune boia dupa gust.
- Unge clatitele racorite si presara deasupra branza de capra taiata in cubulete trasa in tigaie cateva minute.
- Ruleaza si leaga, pentru un plus de decor, cu codite de ceapa verde.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu