Aperitiv delicios

Pentru aluat iti trebuie:

  • 500 g margarina
  • 4 cani faina
  • 300 g smantana
  • bicarbonat ( stins cu zeama de lamaie sau otet )
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 500 g piept pui
  • 6 oua
  • verdeata ( marar )
  • 700 g ciuperci ( proaspete )
  • 2 cepe
  • 200 g maioneza
  • 200 g cascaval.
Pregatesti asa: 
  1. Amesteci toate ingredientele pentru aluat si framanti bine.
  2. Lasi aluatul 1 ora la frigider.
Pregatesti umplutura asa: 
  1. Speli ciupercile si le cureti.
  2. Prajesti ceapa taiata marunt.
  3. Fierbi pieptul de pui si iI tai fasii potrivite.
  4. Fierbi ouale, le cureti, le tai marunt si le amesteci cu verdeata (mararul).
  5. Scoti aluatul din frigider si iI imparti in 4 parti egale.
  6. Intinzi 4 foi, cat o tava mare, si coci separat fiecare foaie.
  7. Inainte sa pui foile in cuptor, le gauresti cu furculita.
  8. Coci foile rapid, 20 de minute maxim, la foc potrivit.
  9. Dupa ce s-au copt foile, le lasi la racit.
  10. Prima foaie o ungi cu maioneza si pui prima umplutura, dupa aceea vine a doua foaie unsa cu maioneza si asezi a doua umplutura.
  11. Urmeaza cea de-a treia foaie si a treia umplutura.
  12. Ultima foaie, la fel o ungi cu maioneza si razi cascaval.
  13. Poti orna cu masline. invelesti totul in folie alimentara si tii la frigider 12 ore.
  14. Pui o planseta cu greutate peste aperitiv ca sa se preseze si sa nu se rupa sau dezmembreze cand tai.
  15. Tai aperitivul in romburi potrivite sau in orice alta forma.
Portii: 10 portii
Pregatire: 70 minute

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Iti plac retetele? Adauga Email-ul tau aici:

Delivered by FeedBurner

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes