- 500 g margarina
- 4 cani faina
- 300 g smantana
- bicarbonat ( stins cu zeama de lamaie sau otet )
- 500 g piept pui
- 6 oua
- verdeata ( marar )
- 700 g ciuperci ( proaspete )
- 2 cepe
- 200 g maioneza
- 200 g cascaval.
- Amesteci toate ingredientele pentru aluat si framanti bine.
- Lasi aluatul 1 ora la frigider.
- Speli ciupercile si le cureti.
- Prajesti ceapa taiata marunt.
- Fierbi pieptul de pui si iI tai fasii potrivite.
- Fierbi ouale, le cureti, le tai marunt si le amesteci cu verdeata (mararul).
- Scoti aluatul din frigider si iI imparti in 4 parti egale.
- Intinzi 4 foi, cat o tava mare, si coci separat fiecare foaie.
- Inainte sa pui foile in cuptor, le gauresti cu furculita.
- Coci foile rapid, 20 de minute maxim, la foc potrivit.
- Dupa ce s-au copt foile, le lasi la racit.
- Prima foaie o ungi cu maioneza si pui prima umplutura, dupa aceea vine a doua foaie unsa cu maioneza si asezi a doua umplutura.
- Urmeaza cea de-a treia foaie si a treia umplutura.
- Ultima foaie, la fel o ungi cu maioneza si razi cascaval.
- Poti orna cu masline. invelesti totul in folie alimentara si tii la frigider 12 ore.
- Pui o planseta cu greutate peste aperitiv ca sa se preseze si sa nu se rupa sau dezmembreze cand tai.
- Tai aperitivul in romburi potrivite sau in orice alta forma.
Pregatire: 70 minute
0 Comments:
Trimiteți un comentariu