skip to main |
skip to sidebar
Aperitiv cu rosii la cuptor
Iti trebuie:
- 250 g faina
- 50 g unt sau margarina
- 1 cub mic de drojdie (de 25 g)
- 1 lingura pesmet
- 1/2 lingurita sare.
- 5-6 rosii
- 2 cepe
- 2 felii sunca
- 2 oua
- 100 g cascaval
- 100 ml smantana
- cimbru
- maghiran
- rozmarin
- sare
- piper
Pregatesti asa:
- Topesti untul in 100 ml apa calduta, apoi il torni peste faina pui si drojdia faramitata, putina sare si framanti aluatul pana se omogenizeaza.
- Il acoperi apoi cu un prosop curat si-l lasi 30 de minute intr-un loc mai cald ca sa creasca.
- In acest timp pregatesti umplutura: speli rosiile, le tai felii, iar ceapa o cureti si o tai inele. sunca o tai cubulete, iar cascavalul il dai pe razatoare.
- Cand aluatul a crescut, il mai framanti putin, apoi il intinzi intr-o tava cu dimensiunile de 25 cm/35 cm, unsa cu margarina si tapetata cu faina.
- Pui peste foaia de aluat feliile de rosii, ceapa si sunca taiata, apoi presari condimente si sare dupa gust.
- Bati ouale cu smantana, le torni deasupra, pui si cascavalul ras si dai placinta la cuptor pentru 35-40 de minute.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu