Iti trebuie:
Pentru aluat: 250 g faina
- 1 lingura cu ulei
- sare
- Pentru umplutura: 150 g sfecla
- 200 g morcovi
- 150 g dovlecei
- 200 g varza
- 1 telina mica
- 1 ardei gras
- 50 g unt
- 400 g smantana
- 2 oua
- piper
- Framanta faina cu 200 ml apa, ulei si un praf de sare. Lasa la rece aproximativ 30 de minute.
- Spala bine legumele si taie-le marunt sau fideluta.
- Scufunda-le apoi in apa clocotita, cam 3 minute. Scurge-le bine, dupa care trage-le intr-o lingura cu unt topit. Adauga smantana, sare si piper si lasa pe foc pana se leaga sosul, intinde aluatul intr-o foaie subtire si unge-o cu unt topit.
- Taie apoi in patrate potrivite. Pune in mijloc crema de legume, dupa care impacheteaza.
- Unge cu ouale batute si coace la cuptor aproximativ 30-35 de minute.
Pentru ca aluatul sa fie mai pufos, cerne faina, indiferent cat de alba si buna calitativ este.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu