Pentru aluat iti trebuie:
- 250 g faina
- 1 1/2 pachet praf de copt
- 125 g unt sau margarina
- 1 ou
- 2 galbenusuri
- zeama de la 1/2 lamaie
- seminte de mac
- seminte de susan
- seminte de floarea soarelui
- branza de oi
- 100 g telemea de vaca
- 100 g branza proaspata de vaci
- 1 lingura smantana
- sare
- piper
- Amesteci faina cu praful de copt, untul, oul batut cu un galbenus si zeama de lamaie.
- Framanti bine aluatul, apoi acoperi cu o folie transparenta si il pastrezi la rece timp de 30 de minute.
- Pasezi branza proaspata si o amesteci cu telemeaua rasa fin, mustarul si smantana.
- Adaugi sare si piper dupa gust si freci pana ce devine o crema omogena.
- Intinzi aluatul intr-o foaie groasa de 3 mm si tai romburi.
- Pui romburile intr-o tava de copt si ungi romburile cu cel de-al doilea galbenus.
- Presari jumatate dintre saleuri cu mac, susan, seminte de floarea soarelui si branza de oi rasa.
- Coci saleurile in cuptorul incins circa 15 minute.
- Lasi saleurile sa se raceasca putin si apoi le ungi cu crema de branza.
- Unesti saleurile 2 cate 2, cu partea cu seminte deasupra (adica un romb simplu, apoi crema de branza si peste, din nou un romb cu seminte).
- Pui saleurile pe un platou si le servesti in ziua urmatoare.
- Sunt foarte bune alaturi de un pahar de bere rece sau de vin si, totodata, sunt foarte satioase si rapid de pregatit.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu