skip to main |
skip to sidebar
Clatite cu nuci si cascaval
Iti trebuie:
- 300 g faina
- 5 oua
- 500 ml lapte
- 5 fire de praz
- 300 g nuci pisate
- 400 ml smantana
- 5 ramurele de cimbru proaspat ( sau 1 lingurita de cimbru uscat )
- 2 lamai
- 125 g cascaval ras
- 3 catei de usturoi
- sare
- piper
- ulei pentru prajit clatitele
Pregatesti asa:
- Bateti bine ouale, adaugati apoi laptele, sare, piper si faina in ploaie.
- Amestecati energic cu ajutorul unui tel pentru a nu se forma cocoloase.
- Lasati compozitia pentru clatite deoparte pentru 10 minute.
- Intre timp, caliti in ulei cateii de usturoi, curatati si intregi, apoi eliminati-i.
- Puneti in uleiul aromat prazul taiat in rondele si stoarceti lamaile deasupra lui.
- Sarati si lasati-l sa se caleasca, la foc mic, amestecand, sa nu se prinda de vas.
- Cand prazul este calit pe jumatate, adaugati nucile pisate, sare si piper, dupa gust.
- Continuati calirea ingredientelor inca 10 minute, apoi luati vasul de pe foc.
- Intr-o tigaie unsa cu foarte putin ulei coaceti clatitele din aluatul lasat in repaus.
- Umpleti toate clatitele cu amestec de praz si nuci.
- Impachetati-le in patru sau rulati-le si puneti-le intr-un vas termorezistent uns cu ulei.
- Amestecati smantana cu cascavalul, cimbrul si putina sare si turnati amestecul peste clatitele din tava.
- Puneti clatitele la cuptor la foc potrivit si le lasati pana cand se rumenesc frumos.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu