skip to main |
skip to sidebar
Sufleu de branza cu morcovi
Iti trebuie:
- 500 g branza de vaci
- 800 g morcovi
- 1 pahar lapte
- 2 linguri ulei
- o lingura faina
- 4 oua
- 2 linguri unt
- sare
Pregatesti asa:
- Branza de vaci se faramiteaza bine cu furculita, se amesteca cu sare, cu 2 galbenusuri si cu 2 albusuri batute spuma.
- Morcovii, curatati si spalati, se rad pe razatoare , se inabusa in ulei si se lasa apoi sa se inmoaie, sub capac, adaugand cate putina apa calda.
- Separat, se prepara un sos dintr-o lingura de unt, o lingura rasa de faina si lapte, care se lasa sa fiarba, la foc mic, circa 10 minute, amestecand mereu.
- Sosul se ia de pe plita si se lasa sa se racoreasca, apoi se adauga morcovii, 2 galbenusuri, pe rand, si se incorporeaza spuma de la 2 albusuri.
- Intr-un vas, uns cu unt si tapetat cu faina, se toarna alternativ, straturi de branza si de morcovi.
- Ultimul strat va fi din branza care se unge cu un galbenus de ou.
- Forma se pune sa fiarba 30 de minute in baie de aburi, apoi se rastoarna si budinca se oparaste cu unt fierbinte.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu