Sufleu de branza cu morcovi

Iti trebuie:

  • 500 g branza de vaci
  • 800 g morcovi
  • 1 pahar lapte
  • 2 linguri ulei
  • o lingura faina
  • 4 oua
  • 2 linguri unt
  • sare
Pregatesti asa:
  1. Branza de vaci se faramiteaza bine cu furculita, se amesteca cu sare, cu 2 galbenusuri si cu 2 albusuri batute spuma.
  2. Morcovii, curatati si spalati, se rad pe razatoare , se inabusa in ulei si se lasa apoi sa se inmoaie, sub capac, adaugand cate putina apa calda.
  3. Separat, se prepara un sos dintr-o lingura de unt, o lingura rasa de faina si lapte, care se lasa sa fiarba, la foc mic, circa 10 minute, amestecand mereu.
  4. Sosul se ia de pe plita si se lasa sa se racoreasca, apoi se adauga morcovii, 2 galbenusuri, pe rand, si se incorporeaza spuma de la 2 albusuri.
  5. Intr-un vas, uns cu unt si tapetat cu faina, se toarna alternativ, straturi de branza si de morcovi.
  6. Ultimul strat va fi din branza care se unge cu un galbenus de ou.
  7. Forma se pune sa fiarba 30 de minute in baie de aburi, apoi se rastoarna si budinca se oparaste cu unt fierbinte.
  8. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes