skip to main |
skip to sidebar
Budinca cu legume
Iti trebuie:
- 200 g orez
- 1 l supa de carne
- o vanata medie
- 2 ardei grasi
- 100 g unt
- 2 oua
- o lingurita sare.
Pregatesti asa:
- Legumele se curata, se spala si se taie cubulete.
- Orezul se masine in rasnita.
- Intr-un vas incapator, se pune supa la fiert, impreuna cu pulberea de orez, amestecand ca sa nu se formeze cocoloase.
- Se lasa pana se ingroasa si capata consistenta unei paste, apoi se lasa la racit, acoperita, ca sa nu prinda crusta.
- Peste pasta de orez racita, se adauga ouale batute inainte si un sfert din cantitatea de unt topit.
- Se amesteca pana se obtine o compozitie omogena, incorporand treptat, cubuletele de legume.
- Se unge cu alt sfert din cantitatea de unt o forma termorezistenta.
- Se intinde in vas, in strat uniform, compozitia preparata si se pune la fiert, pe baie de abur, pentru aproximativ 20 de minute.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu