Budinca de legume

Iti trebuie:

  • 750 g dovlecei
  • 200 g porumb boabe
  • 200 g cascaval
  • 3 cepe
  • 2 ardei grasi verzi
  • 3 catei de usturoi
  • 4 linguri margarina pentru copt
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita sare
  • piper
  • 3 oua
  • 30 g unt
  • 2 lingurite zahar
  • 2 linguri faina
  • cate 1 lingura unt si pesmet pentru forma
Pregatesti asa:
  1. Cureti legumele.
  2. Tai dovleceii rondele subtiri, iar ceapa, usturoiul si ardeii marunt.
  3. Calesti ceapa si usturoiul in uleiul si margarina incinse.
  4. Cand ceapa a devenit transparenta, adaugi ardeii si dovleceii, torni putina apa si le lasi sa se inabuse la foc mic, pentru 10-15 minute.
  5. Iei vasul de pe foc si pui boabele de porumb scurse, apoi presari sare si piper dupa gust.
  6. Cand legumele s-au racit, pui galbenusurile, cascavalul ras, faina, untul topit si zaharul.
  7. Bati albusurile spuma si le incorporezi in compozitie.
  8. Ungi si tapetezi cu pesmet o forma termorezistenta.
  9. Torni compozitia si o coci la foc mediu, in cuptorul preincalzit, timp de 40-45 de minute.
  10. Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Iti plac retetele? Adauga Email-ul tau aici:

Delivered by FeedBurner

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes