Iti trebuie:
- 400 g ficat de pasare
- 4 oua
- 3 catei de usturoi
- 4 linguri pesmet
- sare
- piper
- 300 g miez de paine inmuiata in lapte
- 2 linguri patrunjel verde tocat marunt
- o lingura unt
- Ficatul de pasare se curata de pielite si se fierbe in apa cu putina sare.
- Dupa ce a fiert, se trece prin masina de tocat, impreuna cu miezul de paine inmuiat in lapte sau apa si bine stors.
- Se adauga galbenusurile, pe rand, frecand mereu, apoi usturoiul si patrunjelul verde tocat fin, sare si piper.
- Se omogenizeaza bine, apoi se incorporeaza, usor, albusurile batute spuma tare.
- Se unge cu unt si se tapeteaza cu pesmet o forma pentru budinca, se toarna compozitia, se presara cu 3 linguri de pesmet.
- Se coace circa 2 ore, pe baie de aburi, in cuptorul incins in prealabil.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu