Budinca de creier de vita

Iti trebuie:

  • 1 creier de vita
  • 5 felii miez de paine
  • 1 pahar de lapte
  • 3 linguri unt
  • 5 oua
  • 1 lingura marar verde tocat marunt
  • 2 linguri pesmet
  • sare
  • piper
  • 50 g cascaval ras
Pregatesti asa:
  1. Creierul, curatat de pielite si de urmele de singe, se fierbe 25 de minute, la foc mic, in apa clocotita cu sare.
  2. Se lasa sa se raceasca in apa, apoi se scurge bine si se taie cubulete.
  3. Intre timp se freaca untul cu miezul de paine inmuiat in lapte, bine stors si zdrobit, pana devine ca o pasta.
  4. Se adauga galbenusurile, pe rand, mararul tocat, o lingura pesmet.
  5. Se potriveste de sare si piper, apoi se amesteca usor cu creierul.
  6. Se incorporeaza albusurile batute spuma tare cu un praf de sare.
  7. Compozitia se toarna intr-o forma de budinca unsa cu unt si presarata cu pesmet, si se introduce in cuptorul incins pentru aproximativ 35 de minute.
  8. Inainte cu 5 minute ca budinca sa fie gata se scoate budinca de la cuptor, se presara deasupra cascaval ras si se introduce din nou inca 5 minute.
  9. Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Iti plac retetele? Adauga Email-ul tau aici:

Delivered by FeedBurner

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes