Iti trebuie:
- 1 kg cartofi
- 600 g ciuperci
- 125 g unt
- 125 g faina
- 350 g smantana
- 400 ml lapte
- 250 g cascaval
- sare
- piper
- Spala cartofii si fierbe-i in apa cu un praf de sare.
- Dupa ce s-au racorit, curata-i de coaja si taie-i rondele.
- Separat, taie ciupercile in felii si inabusa-le in 50 g de unt.
- Infierbanta restul untului si presara faina.
- Las-o sa se caleasca, fara a o rumeni.
- Stinge cu lapte si amesteca bine pentru a evita formarea cocoloaselor.
- Fierbe sosul 15 minute, toarna-l peste ciuperci.
- Incorporeaza smantana si lasa sa fiarba zece minute.
- Potriveste gustul de sare.
- Intr-un vas termorezistent uns cu putin unt, asaza rondelele de cartof.
- Pune deasupra amestecul de ciuperci si presara cascavalul ras.
- Lasa la cuptor 40-45 de minute.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu