Sufle de creier

Iti trebuie:

  • 1 creier de vita
  • 1 ceapa
  • 1 lingura unt
  • 4 oua
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri pesmet
  • 1 pahar lapte
  • 2 linguri patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • otet
  • unt si pesmet pentru tapetat faina
Pregatesti asa:
  1. Creierul de vita se spala bine, se curata de pielite, apoi se fierbe in apa cu sare si putin otet.
  2. Se scurge bine, apoi se paseaza prin sita.
  3. Ceapa tocata marunt se caleste usor, apoi se amesteca cu creierul.
  4. Separat, se prepara un sos alb din unt si faina, stins cu lapte si se fierbe pana se ingroasa.
  5. Sosul se lasa sa se racoreasca, apoi se incorporeaza creierul, galbenusurile, pe rand, pesmetul si patrunjelul verde tocat fin.
  6. Compozitia se omogenizeaza, se potriveste de sare si piper, apoi se adauga albusurile batute spuma tare.
  7. Se toarna compozitia intr-o forma bine unsa cu unt si presarata cu pesmet.
  8. Se coace in aburi (la cuptor) timp de o ora.
  9. Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Iti plac retetele? Adauga Email-ul tau aici:

Delivered by FeedBurner

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes