Pentru aluat iti trebuie:
- o ceasca de faina
- 100 g unt
- 2 linguri smantana
- 1 ou
- sare
Pentru umplutura iti trebuie:
- 250 g sunca
- o ceasca smantana
- 2 galbenusuri
- 4 linguri pasta de tomate
- 300 g macaroane
- 2 albusuri batute spuma
Pregatesti asa:
- Din faina, unt, smantana, 1 ou si putina sare se face un aluat care se impatura de doua ori ca aluatul frantuzesc.
- Se intinde o foaie mare care imbraca o forma de tort unsa cu unt.
- Macaroanele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa clocotita cu sare, se strecoara si se clatesc sun un jet de apa rece.
- Se scurg bine si se lasa sa se raceasca.
- Separat, se amesteca sunca taiata cubulete cu smantana, cu bulionul si cu galbenusurile adaugate pe rand.
- Compozitia se amesteca cu macaroanele racite, se potriveste de sare, apoi se incorporeaza, usor, albusurile batute spuma si se toarna in forma tapetata cu foaia de aluat ale carei margini se aduna peste umplutura.
- Budinca se coace la foc potrivit circa 45 minute.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu