skip to main |
skip to sidebar
Budinca cu branza si bezea
Iti trebuie:
- 1 bagheta
- 500 g branza dulce
- 100 g zahar
- 5 oua
- 500 g pere
- 500 ml lapte
- 100 g stafide
- 100 g nuci
- 2 pliculete zahar vanilat
Pentru bezea iti trebuie:
Pregatesti asa:
- Intr-un castron pui branza, adaugi zaharul, doua oua si omogenizezi totul foarte bine.
- Tai bagheta in felii de 1 cm grosime.
- Cureti perele de coaja si le dai pe razatoarea mare.
- Intr-un castron, amesteci foarte bine laptele si trei oua.
- Inmoi feliile de bagheta in lapte si le asezi intr-un vas termorezistent mai mic uns, cu unt.
- Torni peste stratul de paine compozitia de branza, pui perele rase si presari stafidele, nucile tocate si zaharul vanilat.
- Asezi la final un strat de bagheta inmuiata in lapte, iar lichidul ramas il torni deasupra.
- Introduci vasul la cuptor pentru 15 minute.
- Topesti zaharul in putina pa pe foc si cand fierbe torni siropul peste albusurile batute.
- Intinzi bezeaua pe budinca si pui forma la cuptor pentru 20-30 de minute.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu