Aperitiv cu sunca si legume

Iti trebuie:

  • 16 felii sunca ( de pui sau de curcan )
  • 200 g orez
  • 2 morcovi
  • 2 ardei capia
  • 150 g mazare
  • 150 g porumb
  • 150 g ananas conserva
  • 1 lamaie
  • 1 lingura mare miere
  • 5 linguri maioenza
  • 150 g iaurt
  • sare
  • piper
  • boia de ardei iute
Pregatesti asa:
  1. Alegi orezul cu atentie, il speli in mai multe randuri de ape si il pui la fiert in apa rece cu un praf de sare.
  2. Pentru un plus de gust puteti adauga in apa in care fierbe un cubulet de concentrat cu gust de gaina sau de legume.
  3. Cureti morcovii si ii pui si pe ei la fiert in apa rece cu un praf de sare.
  4. Dupa ce au fiert ii toci marunt si ii pui intr-un bol.
  5. Adaugi si ardeii capia tocati cubulete.
  6. Dupa ce a fiert orezul, il scurgi bine de apa si il adaugi in bolul cu legume.
  7. Scurgi legumele din conserva si le adaugi in bolul cu orez.
  8. Din miere, iaurt, coaja rasa de lamaie, zeama de la compotul de ananas, sare, piper si putina boia dulce iute faci un dressing.
  9. Torni dressingul peste restul ingredientelor si le pastrezi la rece pentru 1 ora.
  10. Adaugi apoi maioneza si umpli feliile de sunca, dupa care le rulezi.
  11. Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Iti plac retetele? Adauga Email-ul tau aici:

Delivered by FeedBurner

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes