Cascaval de casa

Iti trebuie:

  • 2,5 l lapte
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 ou
  • sare
  • 200 g margarina
  • 2 kg branza de vaci
Pregatesti asa:
  1. Pui laptele la fiert.
  2. Faramitezi bine branza de vaci si o pui intr-un castron.
  3. Adaugi peste branza sfaramata laptele fiert si amesteci bine.
  4. Lasi compozitia cateva minute deoparte, dupa care o pui la scurs.
  5. Cand este scursa si s-a racit, o dai pe razatoarea fina sau prin masina de tocat carne.
  6. Peste branza, pui oul, lingurita de bicarbonat stins cu otet, putina sare si amesteci bine.
  7. Intr-o oala cu fundul mai gros, pui 200 g de margarina si, in momentul cand margarina se topeste si incepe sa fiarba, adaugi treptat branza pregatita si amesteci cu o paleta de lemn.
  8. Amesteci pana ce branza se topeste si ajunge la aspectul de mamaliga.
  9. Ungi un castron cu un strat subtire de margarina si rastorni cascavaul in castron.
  10. Lasi sa se raceasca, apoi cand vrei sa-l scoti, pui castronul cu fundul in apa fierbinte si il rastorni pe un platou.
  11. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes