skip to main |
skip to sidebar
Cascaval de casa
Iti trebuie:
- 2,5 l lapte
- 1 lingurita bicarbonat
- 1 ou
- sare
- 200 g margarina
- 2 kg branza de vaci
Pregatesti asa:
- Pui laptele la fiert.
- Faramitezi bine branza de vaci si o pui intr-un castron.
- Adaugi peste branza sfaramata laptele fiert si amesteci bine.
- Lasi compozitia cateva minute deoparte, dupa care o pui la scurs.
- Cand este scursa si s-a racit, o dai pe razatoarea fina sau prin masina de tocat carne.
- Peste branza, pui oul, lingurita de bicarbonat stins cu otet, putina sare si amesteci bine.
- Intr-o oala cu fundul mai gros, pui 200 g de margarina si, in momentul cand margarina se topeste si incepe sa fiarba, adaugi treptat branza pregatita si amesteci cu o paleta de lemn.
- Amesteci pana ce branza se topeste si ajunge la aspectul de mamaliga.
- Ungi un castron cu un strat subtire de margarina si rastorni cascavaul in castron.
- Lasi sa se raceasca, apoi cand vrei sa-l scoti, pui castronul cu fundul in apa fierbinte si il rastorni pe un platou.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu