Iti trebuie:
- 150 g faina
- 150 g unt
- 150 g amidon
- cate 100 g zahar pudra si fulgi de cocos
- 1 praf de sare
- 2 oua
- coaja rasa de la 1 portocala
- 250 g zahar pudra
- 2 linguri zeama de lamaie
- 15 ml lichior de portocale
- bomboane marunte sau fulgi de cocos pentru decor
- Amesteci faina cernuta cu amidonul, nuca de cocos, zaharul si sarea.
- Adaugi ouale, coaja de portocala, untul moale, la temperatura camerei si 1 -2 linguri cu apa.
- Framanti putin aluatul, apoi il intinzi in strat de 4-5 mm, pe planseta presarata cu faina.
- Cu ajutorul formelor pentru fursecuri, decupezi bucati de aluat, pe care le asezi intr-o tava tapetata cu faina.
- Le coci la foc mediu, pentru 15 minute, in cuptorul preincalzit.
- Cerni zaharul pudra si il amesteci cu zeama de lamaie si lichiorul de portocale.
- Cu ajutorul unei pensule, ungi fursecurile si le presari imediat cu bombonele sau cu fulgi de cocos.
- Le tii la rece pentru a se intari glazura.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu