Friptura de porc in sos de vin

Iti trebuie:

  • 1,5 kg carne de porc (cotlete, i m muschi si pulpa de porc tanar)
  • 5 cepe
  • 1 capatana de usturoi
  • 2 linguri de untura
  • 2 pahare de vin alb sec
  • sare
  • piper.
Pregatesti asa:
  1. Cureti ceapa si usturoiul, le speli si tai ceapa rondele subtiri, iar usturoiul il toci.
  2. Asezi ceapa si usturoiul intr-o cratita, pui peste ele carnea presarata cu sare si piper si torni un pahar de apa.
  3. Acoperi cratita cu un capac si o lasi la foc mic, sa se inabuse carnea.
  4. La nevoie, mai adaugi cate putina apa fierbinte.
  5. Cand carnea este fripta pe jumatate, torni vinul si lasi carnea in continuare, la foc mic, pana ce este moale si bine patrunsa.
  6. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes