Friptura de porc cu sos de sfecla rosie

Iti trebuie:

  • 1 kg fleica de porc
  • 600 g sfecla rosie coapta
  • 60 g unt
  • 3 linguri faina
  • 400 ml lapte
  • 2 lingurite miere
  • 1 lamaie
  • sare
  • piper
Pregatesti asa:
  1. Spalati bine fleica de porc, scurgeti-o de apa, taiati-o in bucati potrivite si presarati-o cu sare si piper.
  2. Prajiti-o inabusit in ulei si o cescuta cu apa, pana cand se patrunde bine.
  3. Pentru sos, caliti in untul topit, faina 1 minut, apoi adaugati laptele si amestecati incontinuu pana cand sosul incepe sa se ingroase.
  4. Puneti in sos mierea, zeama de lamaie, dupa gust, si potriviti de sare si piper.
  5. Adaugati si 200 g sfecla coapta, pasata si omogenizati bine sosul.
  6. Puneti in sos bucatile de carne si mai lasati la foc mic 2-3 minute.
  7. Serviti fleica de porc cu sos si cu sfecla ramasa taiata in feliute.
  8. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes