skip to main |
skip to sidebar
Friptura de porc cu sos de sfecla rosie
Iti trebuie:
- 1 kg fleica de porc
- 600 g sfecla rosie coapta
- 60 g unt
- 3 linguri faina
- 400 ml lapte
- 2 lingurite miere
- 1 lamaie
- sare
- piper
Pregatesti asa:
- Spalati bine fleica de porc, scurgeti-o de apa, taiati-o in bucati potrivite si presarati-o cu sare si piper.
- Prajiti-o inabusit in ulei si o cescuta cu apa, pana cand se patrunde bine.
- Pentru sos, caliti in untul topit, faina 1 minut, apoi adaugati laptele si amestecati incontinuu pana cand sosul incepe sa se ingroase.
- Puneti in sos mierea, zeama de lamaie, dupa gust, si potriviti de sare si piper.
- Adaugati si 200 g sfecla coapta, pasata si omogenizati bine sosul.
- Puneti in sos bucatile de carne si mai lasati la foc mic 2-3 minute.
- Serviti fleica de porc cu sos si cu sfecla ramasa taiata in feliute.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu