Pentru aluat iti trebuie:
- 200 g faina
- 130 g unt
- 75-100 ml apa
- 30 g drojdie
- un galbenus
- putina sare
Pentru umplutura iti trebuie:
- un hering sarat
- 100 g masline
- 170 g cascaval ras
- 200 g sunca sau jambon
- 300 g rosii
- 4 oua fierte tari
- sare
- piper
Pregatesti asa:
- Drojdia se desface intr-o ceasca cu putina apa calduta; se adauga o lingura de faina si galbenusul.
- Se lasa sa creasca la cald.
- Untul, tinut la temperatura camerei se farimiteaza si se freaca cu faina pana se obtine un amestec nisipos in care se toarna drojdia crescuta.
- Se framanta aluatul, apoi se formeaza o sfera care se acopera si se lasa sa creasca.
- Se intinde pe planseta o foaie rotunda cu diametrul egal cu cel al formei in care se va coace.
- Se asaza foaia, pe fundul cratitei, se unge cu ulei, se inteapa cu furculita ca sa creasca egal.
- Foaia de aluat pentru pizza, intinsa pe tava, se unge cu ulei, se inteapa cu furculita si se coace pe jumatate.
- Se desareaza heringul, se scurge, se taie in doua si se scot fileurile care se taie in cubulete.
- Sunca (jambonul ) se taie cubulete.
- Maslinele se curata de samburi.
- Foaia coapta pe jumatate se acopera cu cubuletele de heringi si masline, peste care se asaza rondele de oua si cubulete de sunca.
- Se pun apoi rondele de rosii si se presara cu cascaval ras, in care se amesteca putin piper.
- Se introduce in cuptor sa se coaca, inca 15 minute.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu