Galuste cu sos de rosii si busuioc

Iti trebuie:

  • 250 g faina
  • 250 g ricotta
  • 50 g parmezan ras
  • un praf de sare
  • 4 galbenusuri
Pentru sos iti trebuie:
  • 500 g rosii
  • 1 ardei iute
  • 6 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 40 g unt
  • 2 fire de busuioc
  • sare
  • piper
Pregatesti asa:
  1. Amesteci galbenusurile de ou cu branza ricotta, un praf de sare si parmezanul.
  2. Adaugi si faina in ploaie si amesteci bine pana cand obtii un aluat omogen.
  3. Pe o planeseta presarata cu faina modelezi galuste pe care le pui la fiert in apa fierbinte cu un praf de sare si o lingurita de ulei.
  4. Intre timp, pui rosiile un minut in apa clocotita, le cureti de pielite si le toci marunt.
  5. Toci usturoiul si ardeiul iute marunt si le pui la calit in ulei incins.
  6. Dupa cateva secunde, adaugi rosiile tocate marunt si lasi pana cand scade sosul.
  7. Dupa cateva minute condimentezi sosul cu sare, piper si busuioc tocat marunt.
  8. Dupa ce au fiert galustele, le scoti intr-o strecuratoare si le servesti cu sosul de rosii si parmezan ras.
  9. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes