skip to main |
skip to sidebar
Galuste cu sos de rosii si busuioc
Iti trebuie:
- 250 g faina
- 250 g ricotta
- 50 g parmezan ras
- un praf de sare
- 4 galbenusuri
Pentru sos iti trebuie:
- 500 g rosii
- 1 ardei iute
- 6 catei de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- 40 g unt
- 2 fire de busuioc
- sare
- piper
Pregatesti asa:
- Amesteci galbenusurile de ou cu branza ricotta, un praf de sare si parmezanul.
- Adaugi si faina in ploaie si amesteci bine pana cand obtii un aluat omogen.
- Pe o planeseta presarata cu faina modelezi galuste pe care le pui la fiert in apa fierbinte cu un praf de sare si o lingurita de ulei.
- Intre timp, pui rosiile un minut in apa clocotita, le cureti de pielite si le toci marunt.
- Toci usturoiul si ardeiul iute marunt si le pui la calit in ulei incins.
- Dupa cateva secunde, adaugi rosiile tocate marunt si lasi pana cand scade sosul.
- Dupa cateva minute condimentezi sosul cu sare, piper si busuioc tocat marunt.
- Dupa ce au fiert galustele, le scoti intr-o strecuratoare si le servesti cu sosul de rosii si parmezan ras.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu