skip to main |
skip to sidebar
Cannelloni gratinate cu legume
Iti trebuie:
- 500 g cannelloni
- 400 g amestec de legume ( morcovi, conopida, broccoli, etc )
- 1 ceapa
- 250 g ricotta
- 100 g parmezan
- 4 catei de usturoi
- 2-3 linguri unt
- 1 pahar vin alb
- sare
- piper
- ulei de masline
- 400 g smantana pentru gatit
Pregatesti asa:
- Cureti ceapa, o toci marunt si o pui la calit in ulei de masline si 2 linguri de unt.
- Cand ceapa devine putin sticloasa, adaugi 2 catei de usturoi tocat marunt.
- Adaugi smantana, vinul alb, sare, piper si lasi la foc mic cateva minute pana cand se formeaza un sos omogen.
- Cand e gata sosul il lasi deoparte sa se raceasca.
- Intr-o alta tigaie pui la incins ulei de masline si pui la calit amestecul de legume.
- Adaugi in amestecul de legume ceilalti doi catei de ustoroi tocati marunt, adaugi sare si piper si lasi pana cand legumele s-au calit bine.
- Dupa ce s-au calit legumele le lasi sa se racoreasca.
- Amesteci branza ricotta cu jumatate din cantitatea de parmezan rasa, adaugi legumele racite si amesteci bine.
- Pasezi compozitia cu o furculita, condimentezi cu sare si piper si amesteci bine.
- Intr-o tava unsa cu unt asezi cannelloni umpluti cu pasta de legume.
- Torni tot sosul peste canneloni si presari restul de parmezan ras.
- Lasi la cuptor pana in momentul in care se rumenesc frumos.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu