skip to main |
skip to sidebar
Desert cu biscuiti si mere
Iti trebuie:
- 400 g biscuiti simpli
- 250 g mascarpone
- 250 g piscoturi
- 2 oua
- 80 g zahar
- 1 praf de sare
- 3 pliculete zahar vanilat
- 500 g frisca
- 250 g crema de ciocolata
- 2 linguri cacao
- 1 cana cafea
- 4 mere galbene
Pregatesti asa:
- Separi albusurile de galbenusuri.
- Freci galbenusurile cu zaharul pana cand acesta se topeste complet.
- Bati albusurile cu un praf de sare pana cand obtii o spuma tare.
- Intr-o tava cu pereti inalti pui un strat de biscuiti insiropati cu cafea.
- Amesteci spuma de albusuri cu galbenusurile si branza mascarpone.
- Jumatate din cantitatea de frisca o amesteci cu crema de ciocolata.
- Merele le scurgi de zeama lasata.
- Peste biscuitii insiropati pui crema de ciocolata si merele rase.
- Apoi asezi un strat de piscoturi, iar peste piscoturi pui crema mascarpone.
- Presari cacao si, din frisca ramasa cu ajutorul posului, faci diverse forme pentru a orna prajitura.
- Pofta buna!
Jumătatea de frisca de la punctul 6 trebuie batuta?
RăspundețiȘtergere