Desert cu biscuiti si mere

Iti trebuie:

  • 400 g biscuiti simpli
  • 250 g mascarpone
  • 250 g piscoturi
  • 2 oua
  • 80 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 500 g frisca
  • 250 g crema de ciocolata
  • 2 linguri cacao
  • 1 cana cafea
  • 4 mere galbene
Pregatesti asa:
  1. Separi albusurile de galbenusuri.
  2. Freci galbenusurile cu zaharul pana cand acesta se topeste complet.
  3. Bati albusurile cu un praf de sare pana cand obtii o spuma tare.
  4. Intr-o tava cu pereti inalti pui un strat de biscuiti insiropati cu cafea.
  5. Amesteci spuma de albusuri cu galbenusurile si branza mascarpone.
  6. Jumatate din cantitatea de frisca o amesteci cu crema de ciocolata.
  7. Merele le scurgi de zeama lasata.
  8. Peste biscuitii insiropati pui crema de ciocolata si merele rase.
  9. Apoi asezi un strat de piscoturi, iar peste piscoturi pui crema mascarpone.
  10. Presari cacao si, din frisca ramasa cu ajutorul posului, faci diverse forme pentru a orna prajitura.
  11. Pofta buna!

1 Comments:

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes