Cuibulete cu piersici

Iti trebuie:

  • 1 pachet aluat foietaj
  • 1 borcan compot de piersici
  • zahar pudra

Pentru crema de vanilie iti trebuie:

  • 400 ml lapte
  • 3 linguri faina
  • zahar dupa gust
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • 1 lingura unt

Pregatesti asa:


  1. Pentru crema de vanilie, pui laptele la fiert intr-un vas mai inalt.
  2. Cand laptele incepe sa fiarba adaugi in ploaie si amesteci energic cu ajutorul unui tel pentru a nu se forma cocoloase.
  3. Adaugi si zaharul, esenta de vanilie si un praf de sare, continuand sa amesteci energic pana cand obtii o consistenta densa.
  4. Dupa ce s-a racit crema de vanilie, adaugi untul si amesteci cu telul pana cand se incorporeaza.
  5. Dupa ce s-a decongelat aluatul, il intinzi pe masa si il tai in patratele mai mari.
  6. Pui pe fiecare patrat cate o lingura de budinca si o jumatate de piersica feliata.
  7. Ridici in sus marginile aluatului astfel incat sa formezi un cuib.
  8. Le asezi intr-o tava pe care ai unso cu putin ulei si ai tapetat-o cu hartie de copt si le dai la cuptorul preincalzit pentru circa 20 de minute.
  9. Dupa ce s-au rumenit, le presari pe deasupra cu zahar pudra.
  10. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes