- 1 pachet aluat foietaj
- 1 borcan compot de piersici
- zahar pudra
Pentru crema de vanilie iti trebuie:
- 400 ml lapte
- 3 linguri faina
- zahar dupa gust
- esenta de vanilie
- un praf de sare
- 1 lingura unt
Pregatesti asa:
- Pentru crema de vanilie, pui laptele la fiert intr-un vas mai inalt.
- Cand laptele incepe sa fiarba adaugi in ploaie si amesteci energic cu ajutorul unui tel pentru a nu se forma cocoloase.
- Adaugi si zaharul, esenta de vanilie si un praf de sare, continuand sa amesteci energic pana cand obtii o consistenta densa.
- Dupa ce s-a racit crema de vanilie, adaugi untul si amesteci cu telul pana cand se incorporeaza.
- Dupa ce s-a decongelat aluatul, il intinzi pe masa si il tai in patratele mai mari.
- Pui pe fiecare patrat cate o lingura de budinca si o jumatate de piersica feliata.
- Ridici in sus marginile aluatului astfel incat sa formezi un cuib.
- Le asezi intr-o tava pe care ai unso cu putin ulei si ai tapetat-o cu hartie de copt si le dai la cuptorul preincalzit pentru circa 20 de minute.
- Dupa ce s-au rumenit, le presari pe deasupra cu zahar pudra.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu