Desert cu taitei si nuci

Iti trebuie:

  • 400 g fidea pentru cataif
  • 125 g unt
  • 600 g zahar
  • 700 ml apa
  • zeama de la o jumatate de lamaie
Pentru decor iti trebuie:
  • miez de nuca
Pregatesti asa:
  1. Intr-un vas de yena rupi taiteii si ii asezi uniform.
  2. Topesti untul, il adaugi peste fidea si uniformizezi cu mana.
  3. Pentru sirop, pui zaharul in apa si lasi la fiert 15 minute pana cand se ingroasa.
  4. Iei vasul de pe foc, adaugi zeama de lamaie si lasi la racit.
  5. Dai la cuptor 20-25 de minute pana cand se rumenesc pastele.
  6. Peste fideaua scoasa de la cuptor, torni siropul de zahar si decorezi cu miez de nuca.
  7. Lasi desertul sa se racoreasca si il bagi la frigider pentru cateva ore.
  8. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes