skip to main |
skip to sidebar
Gogosi vanilati
Iti trebuie:
- 800 g faina
- 1 ou
- 200 g zahar
- 1 plic drojdie uscata
- un praf de sare
- lapte cat cuprinde
- 5-6 linguri ulei
- ulei pentru prajit
- 1 esenta de vanilie
- zahar pudra pentru ornat
Pregatesti asa:
- Cerni faina pe o planseta, faci o adancitura in mijloc si adaugi drojdia dizolvata in putina apa calda si o lingurita de zahar, oul, zaharul, un praf de sare, lapte si framanti pana cand obtii un aluat consistent ca pentru gogosi si omogen.
- Adaugi uleiul si esenta de vanilie si continui sa framanti pana cand obtii un aluat elastic.
- Pui compozitia la crescut pana cand acesta va trece peste vas.
- Dupa ce a crescut, intinzi din acest aluat doua foi si tai cercuri cu o cana sau cu un pahar.
- Intr-o cratita, pui cam 400 ml de ulei la incins, in care coci gogosile.
- Scoti gogosite pe servetele absorbante si le pudrezi cu zahar praf.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu