skip to main |
skip to sidebar
Pui cu migdale
Iti trebuie:
- 1 kg de pipet de pui
- o cana de ulei vegetal
- 5 radacini de ghimbir proaspat taiate
- 3 cepe verzi taiate
- 1 ardei verde taiat ca ceapa de mare
- jumatate de legatura de bambus
- migdale( trebuie prajite in ulei vegetal de preferinta)
Pentru marinat iti trebuie:
- 1 lingurita de sare
- 1 lingurita de piper alb
- 1 lingura de amidon de porumb
- 1 lingura de sos de soia
- 1 ou
Pentru sos iti trebuie:
- 1 lingura de otet de orez
- 1 lingura de sos de soia
- 1 lingura sos sherry
- 1/2 de lingura de sare
- 1 lingura de zahar
- 1/2 de lingura de amidon de porumb
Pregatesti asa:
- Prajiti migdalele in ulei vegetal timp de 2-3 minute, pentru a le face crocante, dupa aceea punetile pe un prosop si lasatile-le sa stea 5 minute.
- Taiati puiul in cubulete de 1 cm.
- Combinati ingredientele marinatei, puneti puiul si amestecati bine.
- Lasati-l sa stea jumatate de ora.
- Puneti uleiul in tigaie, puneti puiul si agitati tigaia,pana ce puiul se rumeneste.
- Dupa, care scoateti puiul si lasati-l sa se usuce bine.
- Puneti in tigaie bambusul, ardeiul ceapa si ghimbirul si agitati-le un minut, ca legumele sa ajunga crocante.
- Combinati ingredientele sosului, puneti-le intr-un bol, amestecati-le bine dupa care puneti-le in tigaie si lasati sosul sa fiarba, dupa care puneti peste sosoul fiert puiul.
- Agitati tigaia, pana ce puiul este acoperit cu sos, dupa care puneti migdalele si amestecati bine.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu