Pentru aluat iti trebuie:
- 300 g faina alba
- 8 g drojdie proaspata
- sare
- aproximativ un pahar de apa calduta
Pentru umplutura iti trebuie:
- 300 g piept de pui dezosat si fiert
- 100 g sunca presata
- 50 g costita afumata
- 1/2 ardel rosu
- 4 ciuperci
- 200 g telemea de vaci
- 200 ml suc de rosii
- 80 g cascaval
- 1 ou
Pregatesti asa:
- Din ingredientele mentionate mai sus framanti un aluat omogen si elastic astfel: dizolvi drojdia in apa calduta, adaugi un praf de sare si faina.
- Daca mai e nevoie mai adaugi fie faina, fie apa.
- Framanti bine aluatul si il lasi la loc caldut cateva minute.
- Tai cubulete pieptul de pui, sunca presata si costita afumata.
- Ardeiul il feliezi subtire, la fel si ciupercutele, telemeaua si cascavalul le dai prin razatoare, iar ouale le bati bine.
- Ungi o tava cu ulei, o tapetezi cu faina si intinzi o foaie din aluatul preparat mai sus.
- Deasupra, stropesti cu suc de rosii, presari un strat de telemea rasa, presari cubuletele de piept de pui, sunca si costita, rodelele de ardei si ciupercutele feliate.
- Imparti uniform deasupra oul batut si cascavalul ras.
- Dai pizza la cuptor pentru 25 de minute, la foc potrivit.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu