Pizza cu sunca si cascaval

Pentru aluat iti trebuie:

  • 200 g faina
  • 130 g unt
  • 75-100 ml apa
  • 30 g drojdie
  • un galbenus
  • putina sare
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 3 rosii mari
  • o ceapa
  • 150 g cascaval
  • unt
  • 4 felii de sunca
  • sare
  • piper
Pregatesti asa:
  1. Drojdia se desface intr-o ceasca cu putina apa calduta; se adauga o lingura de faina si galbenusul.
  2. Se lasa sa creasca la cald.
  3. Untul, tinut la temperatura camerei se farimiteaza si se freaca cu faina pana se obtine un amestec nisipos in care se toarna drojdia crescuta.
  4. Se framanta aluatul, apoi se formeaza o sfera care se acopera si se lasa sa creasca.
  5. Se intinde pe planseta o foaie rotunda cu diametrul egal cu cel al formei in care se va coace.
  6. Se asaza foaia, pe fundul cratitei, se unge cu ulei, se inteapa cu furculita ca sa creasca egal.
  7. Foaia de aluat pentru pizza, intinsa pe tava, se unge cu ulei, se inteapa cu furculita si se coace pe jumatate.
  8. Deasupra se presara jumatate din cascavalul ras, se toarna ceapa innabusita in amestec de ulei si unt, apoi sunca taiata felioare.
  9. Se acopera cu rondele de rosii curatate de pielite si apoi se presara cu restul de cascaval ras si cu bucatele de unt.
  10. Se mai coace circa 10 minute la cuptor.
  11. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes