Pentru aluat iti trebuie:
- 200 g faina
- 130 g unt
- 75-100 ml apa
- 30 g drojdie
- un galbenus
- putina sare
Pentru umplutura iti trebuie:
- 3 rosii mari
- o ceapa
- 150 g cascaval
- unt
- 4 felii de sunca
- sare
- piper
Pregatesti asa:
- Drojdia se desface intr-o ceasca cu putina apa calduta; se adauga o lingura de faina si galbenusul.
- Se lasa sa creasca la cald.
- Untul, tinut la temperatura camerei se farimiteaza si se freaca cu faina pana se obtine un amestec nisipos in care se toarna drojdia crescuta.
- Se framanta aluatul, apoi se formeaza o sfera care se acopera si se lasa sa creasca.
- Se intinde pe planseta o foaie rotunda cu diametrul egal cu cel al formei in care se va coace.
- Se asaza foaia, pe fundul cratitei, se unge cu ulei, se inteapa cu furculita ca sa creasca egal.
- Foaia de aluat pentru pizza, intinsa pe tava, se unge cu ulei, se inteapa cu furculita si se coace pe jumatate.
- Deasupra se presara jumatate din cascavalul ras, se toarna ceapa innabusita in amestec de ulei si unt, apoi sunca taiata felioare.
- Se acopera cu rondele de rosii curatate de pielite si apoi se presara cu restul de cascaval ras si cu bucatele de unt.
- Se mai coace circa 10 minute la cuptor.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu