Pentru aluat iti trebuie:
- 400 g faina
- 200 g cartofi
- 200 ml apa calduta
- 30 g unt
- 25 g drojdie
- 1 lingura ulei de masline
- sare
Pentru umplutura iti trebuie:
- 200 g carnati proaspeti
- 175 g cascaval afumat
- 2 crengute rozmarin
- 2 linguri ulei de masline
- sare
- piper
Pregatesti asa:
- Fierbi cartofii in coaja.
- Ii lasi la racit, apoi ii cureti si ii pasezi.
- Pui faina intr-un castron si ii dai o forma de fantana.
- Pui in mojlocul ei cartofii pasati.
- Adaugi untura inmuiata la temperatura camerei, uleiul de masline, un praf de sare si drojdia dizolvata in apa calduta.
- Framanti pana cand obtii un aluat moale, neted si omogen.
- Intinzi aluatul cu sucitorul intr-o foaie alimentara si lasi la crescut circa 45 de minute.
- Cureti de pielita si tai bucatele mici carnatii.
- Tai cascavalul afumat in cubulete mici.
- Speli, zvanti si toci marunt frunzulitele de rozmarin.
- Incalzesti cuptorul la 180 de grade, indepartezi folia si pui pe toata suprafata aluatului carnea de la carnati, cascavalul taiat cubulete si rozmarinul tocat.
- Presari piper negru rasriit, dupa gust si stropesti cu cele 2 linguri de ulei.
- Pui pizza in cuptor si o coci circa 25 de minute, apoi o scoti si o servesti fierbinte.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu