skip to main |
skip to sidebar
Macaroane cu carne tocata
Iti trebuie:
- o punga macaroane
- 2 catei de usturoi
- 2 cepe rosii
- 5 rosii decojite
- 400 g carne tocata de vita
- 1 ou
- 2 linguri pesmet
- 40 g pasta de tomate
- ulei de masline
Pentru sos iti trebuie:
- 50 g faina
- 60 g unt
- 500 ml lapte
- 120 g parmezan
- sare
- piper
- nucsoara
- 2 oua
Pregatesti asa:
- Cureti cepele, le toci marunt si le pui la calit in ulei de masline incins.
- Dupa doua minute, adaugi si usturoiul tocat impreuna cu carnea de vita tocata.
- Cand carnea devine albicioasa la culoare, adaugi rosiile decojite si taiate cubulete mici, pasta de tomare, sare, piper si lasi la foc mic circa 20 de minute.
- Dupa 20 de minute, iei vasul de pe foc, lasi sa se racoreasca si adaugi oul si pesmetul.
- Amesteci bine si lasi putin deoparte.
- Separat, fierbeti pastele conform indicatiilor de pe ambalaj.
- Intr-o tigaie, pui untul la incins, adaugi faina si amesteci energic pentru a nu se forma cocoloase.
- Stingi cu laptele, continuand sa amesteci.
- Dupa primul clocot, adaugi ouale batute bine, sare, piper si nucsoara.
- Ungi un vas de yena cu unt, tapetezi cu pesmet, asezi jumatate din cantitatea de macaroane fierte si strecurate bine, sosul de carne, sosul alb si parmezan.
- Pui restul macaroanelor, sos de carne, sos alb si parmezan.
- Dai vasul la cuptor pentru 35 de minute.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu