skip to main |
skip to sidebar
Briose cu scortisoara
Iti trebuie:
- 2 oua
- 150 g zahar
- 100 g unt topit
- 200 ml lapte
- 250 g faina
- coaja de la 1/2 lamaie
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1 lingurita praf de copt
Pregatesti asa:
- Cu ajutorul unui mixer amesteci zaharul cu ouale pana cand obtii o compozitie spumoasa.
- Adaugi usor si untul topit si lasat sa se racoreasca, avand grija sa mixezi in continuare.
- Adaugi apoi si laptele iar, la final, faina amestecata cu praf de copt, scortisoara si coaja de lamaie.
- Cu ajutorul unei spatule amesteci compozitia prin miscari circulare pana cand se incorporeaza faina.
- Ungi forme de briose cu unt si le pudrezi cu faina.
- Portionezi aluatul in forme, cat sa se umple doua treimi din ele.
- Daca le umpli cu varf acestea vor creste si vor da inafara formei de briose.
- Coci briosele la cuptor, la 190 de grade Celsius, pentru 20 de minute, apoi le scoti din cuptor si din forme.
- Amesteci zaharul cu scortisoara si le treci prin zaharul aromat.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu