Pulpa de porc cu ciuperci

Iti trebuie:

  • 600 g pulpa de porc
  • 7-8 catei de usturoi
  • 3-4 linguri ulei
  • 300 g ciuperci.
Pentru sos iti trebuie:
  • 50 g unt
  • o lingurita faina
  • o legatura patrunjel
Pentru ornat iti trebuie:
  • o salata creata
  • sare
  • piper.
Pregatesti asa:
  1. Se spala bine pulpa de porc in 2-3 ape si se lasa la scurs, pe un prosop absorbant de bucatarie.
  2. Separat, se curata usturoiul, se feliaza si se piseaza.
  3. Se amesteca cu un praf de sare.
  4. Se incinge ulei intr-o tigaie si apoi se pune pulpa de porc la prajit.
  5. Se rumeneste bine, pe toate partile, si la sfarsit se adauga sarea, piperul si usturoiul.
  6. Se inabusa cateva minute si apoi se lasa in cuptor.
  7. Intre timp se curata si se spala ciupercile, se feliaza si se calesc in putin ulei.
  8. Se mai stropesc cu apa din cand in cand, sa nu se arda, si se condimenteaza cu sare si piper.
  9. Intr-un ibric, se topeste untul, se adauga faina cernuta si putina apa calduta.
  10. Se amesteca usor si se obtine o crema consistenta.
  11. Sosul se amesteca cu ciupercile si cu patrunjelul tocat marunt si se serveste impreuna cu pulpa de porc rumenita.
  12. Se orneaza cu frunze de salata verde.
  13. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes