skip to main |
skip to sidebar
Pulpa de porc cu ciuperci
Iti trebuie:
- 600 g pulpa de porc
- 7-8 catei de usturoi
- 3-4 linguri ulei
- 300 g ciuperci.
Pentru sos iti trebuie:
- 50 g unt
- o lingurita faina
- o legatura patrunjel
Pentru ornat iti trebuie:
- o salata creata
- sare
- piper.
Pregatesti asa:
- Se spala bine pulpa de porc in 2-3 ape si se lasa la scurs, pe un prosop absorbant de bucatarie.
- Separat, se curata usturoiul, se feliaza si se piseaza.
- Se amesteca cu un praf de sare.
- Se incinge ulei intr-o tigaie si apoi se pune pulpa de porc la prajit.
- Se rumeneste bine, pe toate partile, si la sfarsit se adauga sarea, piperul si usturoiul.
- Se inabusa cateva minute si apoi se lasa in cuptor.
- Intre timp se curata si se spala ciupercile, se feliaza si se calesc in putin ulei.
- Se mai stropesc cu apa din cand in cand, sa nu se arda, si se condimenteaza cu sare si piper.
- Intr-un ibric, se topeste untul, se adauga faina cernuta si putina apa calduta.
- Se amesteca usor si se obtine o crema consistenta.
- Sosul se amesteca cu ciupercile si cu patrunjelul tocat marunt si se serveste impreuna cu pulpa de porc rumenita.
- Se orneaza cu frunze de salata verde.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu