skip to main |
skip to sidebar
Friptura de vita in vin
Iti trebuie:
- 1,5 kg pulpa de vita
- 500 ml vin rose demisesc
- 100 g unt
- 2 crengute rozmarin
- 4 linguri ulei de masline
- sare
- piper
- 8 catei de usturoi
Pregatesti asa:
- Se spala bine carnea de vita, se curata de pielite si se tamponeaza cu un servet de bucatarie.
- Se taie bucatele potrivite, se condimenteaza cu sare si piper, se adauga vinul se amesteca bine si se lasa doua ore la frigider pentru ca aromele sa se intrepatrunda.
- Intre timp, se topeste untul si se amesteca cu uleiul, rozmarinul si usturoiul pisat.
- Se adauga cubuletele de carne si sosul de vin.
- Se lasa sa se inabuse la foc potrivit.
- Se amesteca din cand in cand sa nu se prinda si, daca mai este nevoie, se stropeste cu apa calduta.
- Dupa ce s-a patruns uniform, se asaza pe platou si se orneaza cu rozmarin.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu