Pentru aluat iti trebuie:
- 200 g faina
- 130 g unt
- 75-100 ml apa
- 30 g drojdie
- un galbenus
- putina sare
- 400-500 g piept de pui
- o ceapa
- 3 rosii
- 125 g cascaval ras
- o lingura ulei
- sare
- piper
- Drojdia se desface intr-o ceasca cu putina apa calduta; se adauga o lingura de faina si galbenusul.
- Se lasa sa creasca la cald.
- Untul, tinut la temperatura camerei se farimiteaza si se freaca cu faina pana se obtine un amestec nisipos in care se toarna drojdia crescuta.
- Se framanta aluatul, apoi se formeaza o sfera care se acopera si se lasa sa creasca.
- Se intinde pe planseta o foaie rotunda cu diametrul egal cu cel al formei in care se va coace.
- Se asaza foaia, pe fundul cratitei, se unge cu ulei, se inteapa cu furculita ca sa creasca egal.
- Ceapa tocata se caleste in ulei, se adauga rosiile curatate de pielite si taiate bucati, sare, piper si pieptul de pui tocat cubulete.
- Se lasa pe foc pana scade zeama.
- Amestecul rezultat se intinde pe foaia de aluat coapta pe jumatate si unsa cu ulei.
- Se presara totul cu cascaval ras.
- Se coace 15-20 de minute in cuptor.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu