skip to main |
skip to sidebar
Pizza cu piept de pui afumat
Pentru blat iti trebuie:
- 200 g faina
- 120 ml apa
- 1 varf cutit drojdie uscata
- lingura ulei
- 1 lingurita mica zahar
- un praf de sare
Pentru umplutura iti trebuie:
- 150 g piept de pui afumat
- 1 ceapa
- 1 ardei gras
- 30 g masline
- 70 g prosciutto
- 70 g cascaval
- oregano
- piper
Pregatesti asa:
- Pregatesti o maia astfel: desfaci drojdia in apa calduta, adaugi zaharul, un praf de sare si 1 lingura de faina, amestecand energic pentru a nu se forma cocoloase.
- Lasi aceasta maia la dospit intr-un loc caldut pana cand isi dubleaza volumul.
- Dupa ce a crescut adaugi si restul de faina si framanti un aluat consistent si omogen.
- Formezi din aluat o sfera, unge-o cu putin ulei, pune-o intr-un vas cu capac si las-o o ora la frigider.
- Taie puiul in cuburi, ardeiul in felii, ceapa fideluta, iar prosciutto, in bucati mici si foarte subtiri.
- Scoti aluatul din frigider, intinde-l si presara pe el carnea, legumele, maslinele si razi cascaval si oregano.
- Dai la cuptor 15-20 de minute.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu