Pentru aluat iti trebuie:
- 300 g faina
- 200 g unt
- 750 g zahar pudra
- 2 galbenusuri
- 4 linguri smantana
- sare
Pentru umplutura iti trebuie:
- 250 g nuci macinate
- 1 esenta de rom
- 7 linguri gem de caise
- 1 plic mare de zahar vanilat
- 2 fursecuri (optional)
Pentru glazura si ornat iti trebuie:
- 200 g ciocolata menaj
- 75 g unt
- 2 albusuri pentru ornat
- 250 g zahar pudra
- 2 linguri zeama de lamaie
Pregatesti aluatul asa:
- Freci untul cu zaharul, apoi galbenusurile batute bine cu smantana si cu un praf de sare.
- Adaugi faina pana obtii un aluat omogen, il framanti bine, il acoperi si il lasi la rece timp de 30 de minute.
- Incingi cuptorul, intinzi aluatul intr-o foaie subtire de 5 mm pe care tai cu o forma rotunda.
- Asezi in tava bucatile de aluat si le alungesti putin, imitand astfel forma unui ou.
- Coci formele timp de 7-8 minute.
Pregatesti umplutura asa:
- Amesteci gemul cu nuca macinata, cu esenta de rom, zaharul vanilat si cu 2 fursecuri zdrobite, daca ai.
- Amesteci bine toata compozitia.
Pregatesti glazura asa:
- Topesti ciocolata impreuna cu untul deasupra unui vas cu apa calda.
- Intre timp, umpli toate ouale si le treci prin ciocolata, apoi le lasi la uscat.
- Bati albusul spuma, apoi adaugi zaharul pudra si zeama de lamaie.
- Freci totul pana se topeste zaharul si devine ca o smantana.
- Ornezi fiecare ou cu aceasta compozitie si le lasi sa se usuce pana a doua zi.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu