skip to main |
skip to sidebar
Papanasi simpli
Iti trebuie:
- 600 g faina
- 450 g branza de vaci
- 3 oua
- 4 pliculete zahar vanilat
- 5 linguri zahar
- 50 g drojdie
- coaja rasa de la o lamaie
- 150 ml lapte
- sare
- ulei
Pregatesti asa:
- Faci o maia subtire din drojdia desfacuta in 3 linguri de lapte caldut, o lingurita faina si o lingura de zahar.
- Lasi maiaua la loc caldut pana cand isi dubleaza volumul.
- Cand maiaua si-a dublat volumul, framanti cu faina amestecata cu branza, sare, zaharul pudra si cel vanilat, ouale si coaja de lamaie.
- Daca aluatul este prea moale, adaugi faina, iar daca este prea consistent mai adaugi lapte.
- Lasi la dospit circa 1 ora.
- Intinzi o foaie, din care, cu o forma, tai rondele.
- Lasi rondelele sa creasca si le prajesti in ulei incins.
- Le servesti calde, pudrate cu zahar.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu